Ervaringen van deelnemers

Ervaringsverhaal van Yanick (8 jaar) en zijn moeder over de training Mindfulness voor kinderen: “Het was heel bijzonder om te zien hoe snel Yanick het oppikte en hoe snel hij daar vertrouwd mee was. Na 2 trainingen gingen we een oefening thuis doen met de vader erbij. De cd starte en Yanick ging net zo rustig zitten in kleermakerszit met de handen op zijn knieën dit tot grote verbazing van zijn vader…
Het geeft rust in ons gezin…. Yanick is relaxed en dat merken we overal in. Vooral voor hem zelf, het gaat makkelijker. Daarbij zijn we erg blij om te horen dat het op school ook goed gaat. Steeds vaker heeft hij de weektaak op school af.”

Kinderen / jongeren vertellen over de Mindfulness training:

 • Ik denk niet meer zo veel na over hoe het met me gaat. Ik voel nu hoe het met me is en dat is fijner.
 • Ik word er rustig van.
 • Ik val beter in slaap als ik een Mindfulness oefening gedaan heb.
 • Ik vond het een leuke training en je leert er ook nog wat van.

Ouders vertellen wat de Mindful Parenting training hun heeft geleerd:

 • Innerlijke rust.
 • Ik kan nu uit de achtbaan stappen.
 • Ik kan door meditatie weer rustig worden.
 • Ik maak me minder zorgen over hoe iets gaat verlopen.
 • Ik ga beter en liefdevoller voor mijzelf zorgen.
 • Oefenen en aandachtig zijn, zijn te integreren in het dagelijks leven.
 • Liefdevoller naar mijzelf kijken.
 • Loslaten van storen aan gedrag, bij mijzelf blijven.
 • Beter signalen van eigen lijf te voelen.
 • Beter situaties accepteren.
 • Loslaten, meer kiezen voor stilstaan bij het moment.
 • Meer bewust zijn van de zintuigen.
 • Meer rust nemen in dagelijks leven en bij conflicten.

Ouders vertellen wat er is veranderd in de relatie met hun kind:

 • Probeer rustiger te reageren.
 • Ik accepteer zijn gedrag meer.
 • Ik kan dingen meer loslaten.
 • Samen oefenen was leuk.
 • We zijn beter in contact gekomen. Nemen elkaar serieuzer. Mijn zoon voelt zich meer gezien door mij, daardoor is er meer communicatie.

Zie ook: http://www.heelhelder.nu/category/ervaringen-van-deelnemers/